Îngrijire și bunăstare
KINETOTERAPIA
Ești în căutarea unei modalități eficiente și sigure de a-ți îmbunătăți sănătatea și starea de bine fizică? Kinetoterapia este răspunsul!

Revitalizează-ți corpul
STAREA FIZICĂ DE BINE
Kinetoterapia este una dintre cele mai importante etape de recuperare medicală, urmărește redarea sau îmbunătățirea mobilității fizice, a posturii și a echilibrului.
Ajută prin exerciții fizice specifice, adaptate pacientului și efectuate sub asistența fizioterapeutului la creșterea tonusului muscular, drenajul venos și limfatic, creșterea capacității la efort, profilaxia diferitelor afecțiuni ale coloanei, profilaxia și tratamentul osteoporozei, prevenția căderilor la persoanele vârstnice.
Se adresează unei game largi de afecțiuni, dar în aceeași măsură poate fi efectuată și de către persoane sănătoase în vederea obținerii unei forme fizice bune sau pentru întreținere corporală.




Toate acestea sunt completate de aparatură și dotări moderne, mereu în curs de actualizare pentru cele mai bune rezultate.
Kinetoterapia este utilă în numeroase patologii acute (accidentări, traumatisme sportive, post intervenții chirurgicale ortopedice), afecțiuni cronice (degenerative, neurologice, neuromusculare, respiratorii).
Programele specifice de kinetoterapie pentru femeile însărcinate pot susține starea de bine psihică și fizică pe perioada sarcinii și postpartum.
Sesiunile de kinetoterapie durează în general 20-50 de minute și se desfășoară sub atenta monitorizare a fizioterapeutului, care urmărește progresele și adaptează constant programul de exerciții conform evoluției pacientului.




CÂND ESTE NECESARĂ KINETOTERAPIA?
Kinetoterapia poate fi necesară oricând o disfuncție de mișcare limitează activitățile zilnice ale unei persoane. Prin urmare, medicii recomandă adesea kinetoterapia pacienților cu următoarele probleme:
- Afecțiuni ortopedice – vizează recuperarea postimobilizare (luxații, entorse, fracturi), recuperarea după intervenții chirurgicale ortopedice (alungirea tendoanelor, reconstrucția ligamentelor, meniscectomia totală sau parțială), recuperarea după rupturi ale tendoanelor.
- Afecțiuni reumatismale – coxartroză, gonartroză, poliartrită reumatoidă, spondilită ankilozantă, periartrită scapulo-humerala, lombalgie, discopatie, hernie de disc, spondiloză
- Deficiențe ale coloanei vertebrale – cifoză, scolioză, lordoză, cifoscolioză sau combinații ale acestor, tulburări ale posturii
- Afecțiuni ale aparatului respirator
- Afecțiuni cardio-vasculare
- Afecțiuni neurologice – lombosciatică, pareză, paralizie (hemipareză, parapareză, paraplegie, hemiplegie, tetraplegie, pareză facială), boala Parkinson, distrofii musculare (atrofie sau hipotrofie musculară)
- Afecțiuni endocrino-metabolice
- Afecțiuni ale planșeului pelvin
- Tulburări de statică a membrelor inferioare congenitale (luxația de șold) sau dobândite (genu valgum, varum, picior plat, picior scobit)
- Afecțiuni specifice sportului (leziuni musculare, tendinite, sindroame de stres repetitiv
- Oboseală, stres cronic, depresii, burn-out

Alege Kinetoterapia
PROGRAMEAZĂ-TE ACUM
ȘI BUCURĂ-TE DE BENEFICIILE PE CARE ȚI LE OFERĂ
Contactează-ne telefonic la +40 791 238 556.
TE AȘTEPTĂM CU DRAG
OBIECTIVELE KINETOTERAPIEI
În elaborarea programului de exerciții este esențială stabilirea obiectivelor terapeutice împreună cu fizioterapeutul. Principalele obiective ale kinetoterapiei sunt:
- relaxarea
- creșterea coordonării și a echilibrului
- îmbunătățirea statusului cardio-respirator
- corectarea, respectiv menținerea posturii și aliniamentului corporal
- creșterea calității vieții
- îmbunătățirea capacității de muncă
- menținerea unei vieți active
- îmbunătățirea mobilității articulare
- îmbunătățirea capacității la efort
- creșterea confortului fizic și psihic
- creșterea forței și a rezistenței musculare
- creșterea masei musculare




CE BENEFICII ÎȚI ADUCE KINETOTERAPIA?
- Reduce sau elimină durerea. Kinetoterapia activă (exercițiile terapeutice) și kinetoterapia pasivă (mobilizarea articulațiilor și a țesuturilor moi) pot ajuta la ameliorarea simptomelor, la restabilirea funcției musculare și articulare, și diminuarea până la reducere a durerii.
- Îmbunătățește mobilitatea. Prin personalizarea unui plan individual de kinetoterapie, se poate obține o flexibilitate mai bună, importantă în activitățile cotidiene, lucrative și sportive.
- Kinetoterapia poate ajuta în optimizarea performanței cardio-vasculare după un infract miocardic sau în afecțiunile cardio-vasculare cronice. Pentru problemele respiratorii, kinetoterapia poate îmbunătăți calitatea vieții prin exerciții specifice.
- Te ajută în gestionarea diabetului zaharat și a aparatului circulator. În managementul general al diabetului, exercițiile fizice pot ajuta la controlul eficient al nivelului glicemic. Fizioterapeuții cu pregătire în complicațiile diabetului zaharat la nivelul picioarelor (neuropatia diabetică, ulcerele piciorului diabetic, picior Charchot) pot contribui la educația pacienților cu privire la îngrijirea adecvată a picioarelor, prevenția complicațiilor neuropatiei diabetice, recomandări cu privire la încălțămintea terapeutică și metode de descărcare a piciorului diabetic.
- Gestionarea problemelor asociate vârstei. Pe măsură ce persoanele îmbătrânesc, pot apărea disfuncții cauzate de boala degenerativă, osteoporoză. Îmbunătățirea/ păstrarea funcționalității articulare și musculare pot fi atinse prin programe specializate de kinetoterapie.
- Fizioterapeuții sunt experți din domeniul sănătății, specializați în gestionarea conservativă a afecțiunilor articulare și în recuperarea după intervenții chirurgicale de protezare (șold, genunchi, umăr).
- Previne traumatismele sportive și ajută în recuperarea după accidentări.
- Îmbunătățește echilibrul și previne căderile.
- Evită sau optimizează rezultatele intervențiilor chirurgicale.
- Gestionarea sănătății femeilor și alte afecțiuni. Femeile au probleme specifice de sănătate, cum ar fi durerile în sarcină și refacerea postpartum, ce pot beneficia de programe adecvate de kinetoterapie.
- În plus, kinetoterapia poate oferi tratament specializat pentru: reabilitarea post afecțiuni din sfera oncologică (limfedem după cancerul de sân operat), afecțiuni din sfera uro-genitală (incontinență urinară, durerea pelvină la femei și bărbați), fibromialgie.

Pentru starea ta de bine…
PROCEDURILE DE FIZIOTERAPIE PRACTICATE LA CLINICA DE SĂNĂTATE
Citește mai multe detalii și află care tratament oferite de Clinica de Sănătate este potrivit pentru tine.